Sidor

tisdag 25 december 2012

Födelsedag

Och på tal om pizza: för två veckor sedan fyllde jag år och firade det med pizza och öl på O Mamma Mia tillsammans med vännerna Rick, Anneli, Max, Jens, Ted och Jalle. Hade så trevligt att jag helt glömde bort att fotografera. Så ni får helt enkelt lita på mig när jag säger att pizzorna är åsm och mina vänner är fina.

Julpizza

Jag gillar pizzamodellen; ta rester en har hemma och lägga på en pizza. Här är resterna av gårdagens lunch + oliver och jalapeño. Till såsen använder jag det här receptet och häller i lite ostsåspulver.

måndag 24 december 2012

Nån sorts julmat, typ.

Jag firar egentligen inte jul, så jag har inte varit lika ambitiös som vegankrubb-Björn, men känns ju ändå som att den här dagen bör en fixa något lite festligare än micrade rester.
Göttbullar, sojakorv, sojaskinka, brysselkål, scrambled tofu och potatis. Och julmust till det, såklart. Hade egentligen tänkt köpa prinsesskorv, men jag var lite för sent ute så och de var slut på Goodstore. Fick bli den här korven istället. Var första gången jag testade Astrid & Apornas berömda julsk*nka. Blev inte så jätteimpad, men rätt ok var den i alla fall.
Nu är jag proppmätt, så det får vara färdigjulat för min del.

söndag 23 december 2012

Currygryta

Den här jättegoda och världens enklaste currygryta gjorde Anneli och jag för nån dag sedan.
Till ca 4 portioner:
en drös blandade grönsaker
2-3 teskedar röd currypasta
1 burk kokosmjölk

Stek grönsakerna tillsammans med curryn ett par minuter. Häll i kokosmjölken och koka en stund. Smaka av med salt, peppar och currypulver.
Servera med ris, jordnötter, cashewnötter och currykryddade sojabitar (tex Veggos "kyckling"bitar).