Sidor

lördag 14 augusti 2010

Randomness-sallad

Randomness-mat är kul. Släng ihop lite random ingredienser och hoppas det blir ätbart. :)
Kan bli lustiga smakkombinationer ibland, men det gör det bara mer spännande. Den här blev iaf väldigt god. Men iofs så är det ju svårt att misslyckas med sallader. :P
Isbergssallat, blomkål, blandade bönor, mungbönsgroddar, riven mo- och kålrot, majs + lite olivolja, citronpeppar och kokosflingor.
En extra bra sak med randomness-mat är att det är väldigt lätt att göra stora mängder på en gång och sen nomma rester ett par dagar. Den här salladen räckte i tre dagar för mig. Orka laga mat varje dag, ju.

fredag 13 augusti 2010

Blomkålscurry

Min bild blev ful. Titta på bilden på Saras blogg istället. Den är nom-fin.
Det här är min favoriträtt nu. Baserat på Sara Rudenmos recept, fast lite moddat. Jag är ingen lchf-nörd, men potatis och ris i samma rätt känns lite carb-overkill... Sen hade jag lite extra spenat i. För spenat är nom.

Blomkålscurry (Yamiko remix):
2 dl gröna linser
1(= ca 350 g) blomkålshuvud
1 msk riven ingefära
1 tsk spiskummin
1 msk curry
1 burk kokosmjölk
50-100 g spenat (beroende på hur mycket du tycker om spenat)
salt, svartpeppar

Koka linserna tills de är mjuka (typ 15 minuter). Riv ingefära och skär blomkålen i små buketter. Fräs blomkålen + kryddorna en stund, häll på kokosmjölken och låt den bubbla i ca 7 minuter (tills blomkålen är mjuk men fortfarande ganska fast). Lägg i linserna och spenaten (om mycket av kokosmjölken har kokat bort kan du hälla i lite sojamjölk eller -grädde) och låt den bubbla nån minut till. Smaka av med salt, peppar och lite mer curry. Servera till basmatiris.