Sidor

onsdag 8 september 2010

Sushi!

Man måste faktiskt inte döda fiskar för att göra god sushi. Finns massvis av andra saker man kan ha till den. Senast gjorde jag nigiri med avokado, tofu och tångkaviar. Behövs ca 1,5 dl sushi-ris per person (går att göra på valigt grötris också, men blir inte lika gott). Skölj riset noggrant och låt ligga i blöt en halvtimme. Häll av blötläggningsvattnet, häll på 2 dl nytt, koka upp och koka sen en kvart på svag värme. Blanda 2 msk socker + 2 msk risvinäger, värm tills sockret har löst sig. Rör ner vinägern i riset när båda har svalnat.
Blöt händerna och forma lite ris till en kudde. Lägg på lite wasabi och nånting gott ovanpå. Linda in med en remsa sjögräs.
Till sushi dricker man självklart te.

2 kommentarer:

  1. Görs risbollar (onigiri) på samma sätt? Orkar inte googla recept för alla jag har läst har varit så krångliga, du skriver på ett enklare sätt!

    SvaraRadera
  2. Nästan samma, förutom att det inte ska vara vinäger i riset till onigiri och de har fyllning inuti.

    SvaraRadera