Sidor

fredag 22 oktober 2010

Plättar!

Jag blev akut sugen på plättar och improviserade ihop en sats:
2 dl mjöl
4 dl sojamjölk
2 tsk äggersättning
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl krossade linfrön
1 msk olja
en nypa salt

Sila mjölet och vispa ihop allt till en jämn smet. Låt gärna stå i kylen ett tag, typ en halvtimme. Häll en liten skvätt olja i varm stekpanna och häll i smet till en lagomtjock plätt. Vänd när plätten är genomgräddad och stek en kort stund så bägge sidor är bruna och fina. Repeat.
Och nån god sylt till det. <3

onsdag 20 oktober 2010

tisdag 19 oktober 2010

Ugnsbakade rotsaker

Åsm för fattiglappar på hösten när rotsaker är billiga. Ta dina favoriter och skär i mindre bitar. Lägg på en plåt, ringla över lite olja och lite kryddor. Baka i ugnen på 200° tills de är färdiga (brukar ta ca 20-30 min).
Vi använde potatis, morot, palsternacka och rotselleri.
+ Sojastrimlor till det (blötlägg i hett vatten+soja, låt svalna, krama ur vattnet, stek i olja och häll på lite grillkrydda).

måndag 18 oktober 2010

I haz a paket!

Ooooh spännande!

Massa nomiga saker från Goodstore!
Tre sorter soja (bestest soy EVAR!), pandalakrits, misosoppa (ätbar, men ingen höjdare), sushi-ris (bra kvalitet, men lite dyrt).

söndag 17 oktober 2010

Kanelbullar!

Var ju kanelbullens dag nyss. Då blev det självklart bullbakande. Jag använde receptet som fanns på förpackningen bullformar och veganiserade det. Använde mjölkfritt margarin och penslade dem med sojamjölk.
De försvann väldigt fort. Glufs!

lördag 16 oktober 2010

Pastasås för lata nördar

Jag har haft min pojkvän på besök ett tag och har då inte orkat blogga. Men vi har faktiskt ätit medan han var här, så jag har ett par inlägg planerade.
Den här är åsm när man är för lat för att laga mat från grunden. Bara att tillsätta vatten och koka en stund så har man en god pastasås. Blir ännu godare om man har i lite vitlök och peppar eller något annat gott.

OM NOM NOM
Fulkornspasta är också teh shit.